‘Door de flexibele tijden, kan ik werk goed combineren met mijn gezin’

Claudia werkt al vanaf 2001 bij Florein. Ze is begonnen in de huishouding en werkt sinds 2008 als flexmedewerker in de zorg bij Florein. Op het moment dat we Claudia interviewen is ze zwanger van haar derde kindje.

Zelf je werktijden bepalen
“Het fijne van werken bij Florein is dat je zelf je uren kunt invullen. Via mijn persoonlijke pagina vul ik online mijn beschikbaarheid in. Op basis hiervan word ik ingeroosterd. Florein houdt hier heel goed rekening mee. Het enige waar je je aan moet houden zijn je contracturen.”

Tijd voor mijn gezin
“Ik heb twee kinderen en één is op komst. Door de flexibele werktijden, kan ik mijn werk heel goed combineren met mijn gezin. Ik heb een contract van 12 uur. En zo werk ik bijvoorbeeld de ene week 2 x 6 uur en de andere week juist weer drie dagen. Het is maar net hoe het uitkomt.”

Doorgroeien
“Ik ben via huishouding de zorg ingerold. Ik heb zowel intramuraal als extramuraal gewerkt. Beide hebben voordelen.  Ik werk nu intramuraal. Ik vind het heel prettig dat ik nauw samenwerk met mijn collega’s en op een vaste plek werk. Dit kun je zelf aangeven. Je kunt daar dan vaker ingezet worden.

Binnen Florein ben ik van thuishulp A doorgestroomd naar niveau 2+. Florein biedt genoeg mogelijkheden om door te kunnen stromen. Meerdere malen per jaar, krijg je de mogelijkheid deel te nemen aan cursussen of kun je een opleiding volgen. Je kunt binnen Florein echt verder.”

Mensen blij, jij blij
“Ik werk al heel lang in de zorg en zou echt niks anders willen. Mensen helpen met een praatje en een luisterend oor. Echt goede zorg leveren, dat maakt mijn dag helemaal goed. Mensen blij, jij blij. Het werk moet je wel echt liggen. Je moet inzicht hebben in welke zorg mensen nodig hebben. Want er zit ook echt verschil in het werk in de thuiszorg of een zorginstelling.” 


Aan de slag als helpende niveau 2

Wil je ook als helpende niveau 2/2+ aan de slag? Dat kan. Voor zowel intramuraal of als niveau 2+ in de thuiszorg. Bekijk de vacature voor meer informatie.

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.