‘Ik heb bij Florein van A tot Z alles geleerd’

Sapna Mathoera (32) is als Thuishulp begonnen bij Florein. Inmiddels heeft ze zich opgewerkt tot Planner Plus en is ze de rechterhand van haar Zorgmanager. Een harde werker, met een groot hart. Wij spreken haar over haar ambities.

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

“Het contact met klanten en medewerkers is leuk, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Maar de afwisseling vind ik ook fijn. Het is een veelzijdige baan; als Planner Plus ben ik de rechterhand van de zorgmanager, maar ook verantwoordelijk voor de zieken, het calamiteitenteam en mensen die een opleiding volgen. Ik vind het leuk dat ik nooit een week heb die hetzelfde eruit ziet als de vorige. En de collega’s zijn ook echt superleuk. Er hangt een hele fijne sfeer op kantoor, het voelt als thuiskomen voor mij.”

Hoe zouden collega’s jou omschrijven?

“Jeetje, dat vind ik lastig hoor. Ik ben best een prater, maar vind het moeilijk om zo over mezelf te vertellen. Bescheiden zou dus een omschrijving kunnen zijn”, lacht Sapna. “Maar als ik wat moet noemen denk ik dat ik lief ben, een doorzetter en oplossingsgericht. Ik doe altijd echt mijn uiterste best om mensen te helpen en het iedereen naar z’n zin te maken.”

Hoe belangrijk is werk voor jou?

“Dat is héél belangrijk. Mijn werkethos heb ik echt van mijn ouders meegekregen: altijd voor jezelf kunnen zorgen. Je eigen boontjes doppen, dat doe ik al sinds mijn 15e. Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn werk. Dat merkte ik ook tijdens mijn zwangerschapsverlof, toen voelde ik mij minder nuttig en vond ik het fijn dat ik gemist werd. Mijn twee kids zijn natuurlijk ook superbelangrijk, maar niet werken kan ik mij niet voorstellen. Dan wordt je wereld wel ineens heel klein.”

Waar zie je jezelf over 3 jaar?

“Toevallig heb ik net aangegeven dat ik graag een managementopleiding wil volgen. Ik heb mezelf echt opgewerkt bij Florein, maar raak voor mijn gevoel nooit uitgeleerd. Ik ben ook iemand die van uitdaging en afwisseling houdt. Over 3 jaar hoop ik zorgmanager te zijn. Ik werk nu al zo nauw samen met de zorgmanager dat ik kan proeven aan de taken. Werken in het management lijkt mij echt top.”

Wat vind je van de doorgroeimogelijkheden bij Florein?

“Het is echt een fijn bedrijf om te werken. Ik heb hier van A tot Z alles geleerd. Toen ik hier net kwam moest ik echt nog de fijne kneepjes uitgelegd krijgen. Maar gelukkig is er  veel ruimte voor groei, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ik heb hier veel kansen gekregen, mezelf ontplooid. Hopelijk blijft dit mogelijk, je bent nooit te oud om te leren, toch?”

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.