‘Ik hou van de flexibiliteit en afwisseling’

Iris werkt al 11 jaar in de zorg. Daarvoor deed ze iets heel anders. Ze is begonnen in de administratie omdat ze heel goed kon rekenen. Maar dat vond ze eigenlijk maar saai.

De zorg in dankzij mijn zus
“Ik heb een keer een dag meegelopen met mijn zus. Zij werkte in de gehandicaptenzorg. Daarna heb ik besloten de zorg in te gaan. Ik had de opleiding helpende en ben bij mijn vorige werkgever meteen gaan doorleren voor niveau 3. Het ging niet goed met die zorgorganisatie en toen kon ik helaas niet blijven en mijn opleiding niet afmaken. Gelukkig vond ik al snel werk bij Florein. Daar heb ik na een tijdje mijn opleiding weer opgepakt én gehaald.”

Flexibiliteit en vrijheid
“Ik werk graag in de flexpool. Ik houd van de flexibiliteit en afwisseling. Elke dag andere mensen. En Florein biedt veel vrijheid. Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk. Online vul ik mijn beschikbaarheid in en Florein zoekt voor mij de diensten. Ik zie dan online waar ik heen moet en hoe laat ik waar moet zijn. Maar ik kan bijvoorbeeld ook makkelijk zeggen ‘morgen even niet’.”

Aandacht geven is belangrijk
“Omdat je steeds op andere plekken komt, zien cliënten ook vaak andere gezichten. Dat vinden ze soms wel vervelend. Ik maak dan eerst even een praatje om ze op hun gemak te stellen. Aandacht voor de cliënten is hierin belangrijk. Ik werk het liefst ’s avonds. Mensen hebben dan vaak al een hectische dag gehad en al veel beleefd. In de avond is er dan meer rust en kun je echt een gezellig praatje met ze maken, dat vind ik prettig.”

Blij naar huis
“Omdat ik al zolang bij Florein werk, ken ik al veel mensen. Toen ik hier net ging werken, had ik cliënten uit Voorburg. En die heb ik nu nog steeds. Dan zeggen ze ‘Ik heb je zien groeien’, dat is erg leuk. Ik vind het zo fijn dat ik mensen heb kunnen helpen. Als ik mensen de zorg heb kunnen bieden die zij nodig hebben, dan ga ik echt blij naar huis. Hier zet ik mij graag voor in.”

Aandacht van Florein
“En zoals ik klaar sta voor Florein, staat Florein klaar voor mij. Ik word gesteund als er iets is en vragen heb of als ik een dienst wil ruilen; daar zijn ze heel behulpzaam in. En ook als ik het ergens niet mee eens ben, dan wordt er echt iets mee gedaan. Die vrijheid heb je bij Florein.”


Aan de slag als verzorgende niveau 3

Wil je net zoals Iris ook aan de slag als verzorgende niveau 3? Bij Florein zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk de vacature of bel voor meer informatie.

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.