‘Ik vind het leuk om in een probleem te kunnen wroeten’

Al 19 jaar werkt Diana den Heijer (53) bij de salarisadministratie van Florein. Inmiddels is ze de langstzittende medewerker, Senior Salarisadministratrice en heeft ze al veel meegemaakt. Wij spreken haar over haar veranderende functie, leuke collega’s en persoonlijke groei.

Je bent al een tijd in dienst, is je functie veranderd door de jaren heen?

“Ja, dat kun je wel zeggen. Toen ik hier kwam heette Florein nog AZGR en deden we  al het administratieve werk handmatig. Ik heb echt aan het begin van ons huidige plansysteem gestaan, dat is wel leuk om te kunnen zeggen. Nu gaat alles met een druk op de knop, zeg ik altijd gekscherend. Na al deze tijd ga ik nog steeds met plezier naar mijn werk. Het blijft leuk en afwisselend.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

“Dat is het contact met medewerkers van Florein over hun loonstrook. Dan kan ik iets uitleggen of een probleem oplossen; dat is leuk. Eén van de meest uitdagende zaken aan mijn werk vind ik de pensioenregeling voor de schoonmaak. Daar gaat vaak nog wel wat mis en dan kun je daar lekker in wroeten. Als ik dat oplos, voelt dat toch als compliment voor mezelf. Een ander voordeel vind ik de flexibiliteit vanuit Florein, dat is fijn als je eens iets eerder weg moet bijvoorbeeld. Daar wordt niet moeilijk over gedaan.”

Welke sfeer hangt er in jouw team?

“De onderlinge sfeer is top! Zulke collega’s zijn lastig te vinden. We kunnen elkaar aanspreken op gedrag als dat nodig is, maar halen ook genoeg geintjes uit. We gaan regelmatig uit eten met het team. Even gezellig bijpraten. Op kantoor zitten we wat meer afgesloten dan andere teams, omdat we focus nodig hebben, maar tijdens bedrijfsuitjes leer je ook andere collega’s beter kennen. Voor mij zijn die collega’s niet alleen een nummer, ik zie ook de persoon achter de naam. Zo zijn we bijvoorbeeld naar de Toppers geweest en naar Kijkduin. Dat was erg gezellig.”

Hoe zouden collega’s jou omschrijven?

“Jeetje, dat is lastig om over jezelf te zeggen. De afgelopen jaren ben ik wel echt veranderd van grijze muis naar sociaal dier. Ik sta altijd voor iedereen klaar, ben sociaal maar ook introvert. Mijn directheid zou vast ook genoemd worden, als Haagse zit dat er nu eenmaal in. Ik ben accuraat, perfectionistisch en cijfermatig; allemaal dingen die erg goed van pas komen in mijn functie.”

Welke anekdote kun je je nog goed herinneren uit je tijd bij Florein?

“Oh, dat is een 1-april-grap die uit de hand was gelopen. We hadden een melding gemaakt dat je vanaf april voor de koffie moest gaan betalen op kantoor. Dit zou dan ingehouden worden van je salaris. Nou, je kunt je voorstellen wat voor een paniek er uitbrak”, lacht Diana. “We hadden nooit verwacht dat mensen het zo serieus zouden nemen. Achteraf waren ze vooral opgelucht dat de koffie gratis bleef.” 

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.