‘Zelf de hulp bieden die mensen nodig hebben’

Daisy is nu verzorgende niveau 2 en gaat binnenkort met haar opleiding niveau 3 beginnen. Dat betekent straks één dag in de week naar school, drie dagen werken en nog een dag voor haar huiswerk. Het belooft pittig te worden, maar ze heeft heel veel zin om te beginnen.

Van kapster naar verzorgende
“Ik was eerst kapster. Maar ik werd allergisch voor parabenen en was hierdoor gedwongen om te stoppen. Ik ben toen meteen gaan kijken wat ik dan wilde gaan doen. Mijn zusje is autistisch en ze krijgt hulp thuis. Zo heb ik gezien hoe blij zij was met de hulp. Daarom ik besloten de zorg in te gaan.”

Verzorgende niveau 3
“Ik had al niveau 2 en ben toen gaan kijken wat mijn mogelijkheden waren. Zo kwam ik bij Florein terecht. Online zag ik de vacature voor leren & werken. Het eerste gesprek was meteen al goed. Ik had er een goed gevoel bij en ook Florein was enthousiast. Ook het tweede gesprek was fijn en dus besloot ik dat ik dit wilde. Binnen een week werd ik aangenomen. De opleiding duurt 3 jaar. Bij het gesprek gaven ze wel aan dat het een pittige opleiding kan zijn. Maar ik laat het gewoon op mij afkomen. Ik weet zeker dat ik het kan.”

Luisterend oor
“Toen ik kapster was, werkte ik al graag met oudere mensen. Tijdens een knipbeurt of een permanentje vertelden ze dan hun levensverhaal. Daar genoot ik echt van. Ook in de thuiszorg, waar ik nu werk, merk ik dat mensen het heel fijn vinden een praatje te kunnen maken. En ik bied ze graag dat luisterende oor.”

Straks echt aan de slag
“Als ik straks ga werken zal ik nieuwe dingen gaan leren en zijn er misschien handelingen waar ik aan moet wennen. Zolang ik mensen maar kan helpen. Ik wil zelf graag de hulp bieden die mensen nodig hebben. En het liefst ga ik in een zorgorganisatie werken. Op die manier kan ik een band opbouwen met cliënten en met collega’s. Ik werk graag in een team en leer graag van mijn collega’s. Ik heb er echt zin in.”


Doorstromen naar niveau 3

Wil jij net zoals Daisy ook doorstromen naar niveau 3? Kijk verder op onze website voor de vacature of solliciteer direct.

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.