Tips bij gladheid

Geplaatst op: 11 december 2017

Als het buiten koud is en glad zoals vandaag, dan worden de straten onveiliger. Elke winter komen er veel mensen bij de eerste hulp terecht met botbreuken, kneuzingen en heupfracturen. Gladheid kan ontstaan door winterse neerslag zoals sneeuw, hagel en ijzel. Maar ook als het droog is met een temperatuur onder het vriespunt kan de weg bevriezen door condensvorming.

Met name ouderen zijn kwetsbaarder als de straten glad zijn. Het is daarom juist voor deze groep belangrijk om goed voorbereid de deur uit te gaan. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Fietsen als het glad is

Als u gaat fietsen bij gladheid zet dan het zadel een beetje lager. Dan kunt u beter met de voeten bij de grond voor wat extra steun als u voelt dat u gaat glijden. Ook is het veiliger om op zachtere banden te fietsen, deze hebben net wat meer grip.

Zorg voor goede schoenen

Zorg dat uw schoenen passen bij de weersomstandigheden. Kies voor warme schoenen die voorzien zijn van een goed profiel of geribbelde zolen, zoals snowboots. Of bind gripijzers onder uw schoenen. Deze zijn verkrijgbaar bij schoenmakers en sportwinkels.

Wandelstok opzetstuk met spikes

Voor krukken en wandelstokken zijn speciale sneeuw en ijs opzetstukken beschikbaar. De spikes daarop zorgen voor een grotere stabiliteit in de sneeuw of op ijs.

Bestel boodschappen online

Als het écht te glad is om naar buiten te gaan, bestel dan gewoon uw boodschappen lekker via internet. Dat scheelt sjouwen en is wel zo makkelijk.

Actueel nieuws

De beste manier om een kunstgebit schoon te maken

Heeft u een kunstgebit, gebitsprothese of klikgebit? Dan is een goede mondhygiëne nog steeds aan de orde. Net als ...

LEES VERDER

7 augustus 2022

Je hersenen actief houden

Wie scherp wilt blijven en de kans op dementie wil verkleinen, doet er goed aan nieuwsgierig te blijven, veel ...

LEES VERDER

26 juli 2022

Shopt u ook online?

Sinds 2018 is er een forse stijging te zien onder de Nederlandse ouderen die online shoppen. Dat percentage is ...

LEES VERDER

19 juli 2022

Nieuwsarchief
65-plusser? Dan wordt het leven een stuk goedkoper!

5 juli 2022 - Gefeliciteerd, je bent 65 jaar geworden! Veel dingen in het dagelijks leven worden een stuk goedkoper vanaf nu. Zo krijg je korting op museumkaartjes, reizen met de tram en de bus, uitstapjes, zonnepanelen ...

Ouderenzorg voordelen

20 juni 2022 - Bij Florein bieden wij verschillende soorten ouderenzorg aan: thuiszorg, 24-uurs zorg en nachtzorg. Er staat bij Florein altijd iemand voor je klaar die het leven makkelijker en veiliger maakt. Wat voor positieve verandering ...

Warme zomermaanden

6 juni 2022 - Het is alweer bijna hartje zomer. Gelukkig was het de afgelopen dagen al heerlijk weer. Helaas zit er ook een keerzijde aan de zon. Namelijk de aanhoudende hitte, die vervelende gevolgen kan hebben. Het ...

Herstellen na een operatie 

30 mei 2022 - Het kan voorkomen dat je geopereerd moet worden, omdat je niet meer mobiel genoeg bent. Door bijvoorbeeld een ongeluk, slijtage aan je knie of een nieuwe heup etc. Een operatie kan best snel ...

Check je zorgverzekering

23 mei 2022 - Hoe lang ben jij al verzekerd via je huidige zorgverzekering? Het is verstandig om je zorgverzekering ieder jaar na te lopen. Doe je dat niet dan is de kans groot dat je daardoor ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.