Tips bij gladheid

Geplaatst op: 11 december 2017

Als het buiten koud is en glad zoals vandaag, dan worden de straten onveiliger. Elke winter komen er veel mensen bij de eerste hulp terecht met botbreuken, kneuzingen en heupfracturen. Gladheid kan ontstaan door winterse neerslag zoals sneeuw, hagel en ijzel. Maar ook als het droog is met een temperatuur onder het vriespunt kan de weg bevriezen door condensvorming.

Met name ouderen zijn kwetsbaarder als de straten glad zijn. Het is daarom juist voor deze groep belangrijk om goed voorbereid de deur uit te gaan. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Fietsen als het glad is

Als u gaat fietsen bij gladheid zet dan het zadel een beetje lager. Dan kunt u beter met de voeten bij de grond voor wat extra steun als u voelt dat u gaat glijden. Ook is het veiliger om op zachtere banden te fietsen, deze hebben net wat meer grip.

Zorg voor goede schoenen

Zorg dat uw schoenen passen bij de weersomstandigheden. Kies voor warme schoenen die voorzien zijn van een goed profiel of geribbelde zolen, zoals snowboots. Of bind gripijzers onder uw schoenen. Deze zijn verkrijgbaar bij schoenmakers en sportwinkels.

Wandelstok opzetstuk met spikes

Voor krukken en wandelstokken zijn speciale sneeuw en ijs opzetstukken beschikbaar. De spikes daarop zorgen voor een grotere stabiliteit in de sneeuw of op ijs.

Bestel boodschappen online

Als het écht te glad is om naar buiten te gaan, bestel dan gewoon uw boodschappen lekker via internet. Dat scheelt sjouwen en is wel zo makkelijk.

Actueel nieuws

Tips voor vitamine D in de winter

Terwijl de zomermaanden makkelijk 17 uur zonlicht per dag bieden, is dit in de winter een stuk minder. Op ...

LEES VERDER

8 februari 2024

Zorgontwikkelingen in 2024

De zorg staat nooit stil. Elk jaar brengt nieuwe ontwikkelingen, gedreven door technologie, patiëntbehoeften en verbeterde benaderingen van gezondheidszorg. ...

LEES VERDER

16 januari 2024

4 tips om fit het nieuwe jaar te starten

Het nieuwe jaar fit van start gaan? Wij helpen een handje! Ga niet halsoverkop aan de slag met een ...

LEES VERDER

3 januari 2024

Nieuwsarchief
Doe-het-zelfkerstgeur voor in huis

14 december 2023 - Er zijn allerlei manieren om het huis volledig in de kerstsferen te krijgen. Vaak denken we dan meteen aan kerstdecoratie, maar ook een geur kan het kerstgevoel nog meer creëren. Ontdek hoe je ...

Het verschil tussen gezonde en ongezonde vetten

5 december 2023 - Vaak wordt onterecht gedacht dat vetten eten slecht is voor de gezondheid. Vet levert ons lichaam juist energie, vitamines en essentiële vetzuren. Toch bestaan er wel degelijk ongezonde en gezonde vetten. Hier lees ...

Desinfectiemiddelen meer kwaad dan goed? 

23 november 2023 - Volgens de Gezondheidsraad is het beter om liever geen desinfecterend 'antibacterieel' schoonmaakmiddel aan te schaffen. Deze doen namelijk meer kwaad dan goed.  De Gezondheidsraad heeft recentelijk gewaarschuwd voor het gebruik van desinfecterende schoonmaakmiddelen, en ...

Tips om te besparen op de energiekosten  

9 november 2023 - Het wordt steeds kouder buiten en terwijl jij binnen nestelt, wil je natuurlijk niet in de kou zitten. Maar met de hoge energiekosten wil je ook niet de verwarming onnodig laten loeien, toch? ...

Het belang van reflectie in de zorg

26 oktober 2023 - In de zorgwereld is elke dag een nieuwe uitdaging, gevuld met allerlei inspanningen om de gezondheid en het welzijn van patiënten of cliënten te verbeteren. In dit artikel gaan wij in op het ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.