Tips bij gladheid

Geplaatst op: 11 december 2017

Als het buiten koud is en glad zoals vandaag, dan worden de straten onveiliger. Elke winter komen er veel mensen bij de eerste hulp terecht met botbreuken, kneuzingen en heupfracturen. Gladheid kan ontstaan door winterse neerslag zoals sneeuw, hagel en ijzel. Maar ook als het droog is met een temperatuur onder het vriespunt kan de weg bevriezen door condensvorming.

Met name ouderen zijn kwetsbaarder als de straten glad zijn. Het is daarom juist voor deze groep belangrijk om goed voorbereid de deur uit te gaan. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Fietsen als het glad is

Als u gaat fietsen bij gladheid zet dan het zadel een beetje lager. Dan kunt u beter met de voeten bij de grond voor wat extra steun als u voelt dat u gaat glijden. Ook is het veiliger om op zachtere banden te fietsen, deze hebben net wat meer grip.

Zorg voor goede schoenen

Zorg dat uw schoenen passen bij de weersomstandigheden. Kies voor warme schoenen die voorzien zijn van een goed profiel of geribbelde zolen, zoals snowboots. Of bind gripijzers onder uw schoenen. Deze zijn verkrijgbaar bij schoenmakers en sportwinkels.

Wandelstok opzetstuk met spikes

Voor krukken en wandelstokken zijn speciale sneeuw en ijs opzetstukken beschikbaar. De spikes daarop zorgen voor een grotere stabiliteit in de sneeuw of op ijs.

Bestel boodschappen online

Als het écht te glad is om naar buiten te gaan, bestel dan gewoon uw boodschappen lekker via internet. Dat scheelt sjouwen en is wel zo makkelijk.

Actueel nieuws

Tips bij droge ogen  

Het gevoel van droge ogen kan behoorlijk wat irritaties met zich meebrengen. De prikkelende irritatie, het branderige gevoel en ...

LEES VERDER

21 september 2023

De leukste activiteiten voor Haagse senioren 

Er valt genoeg te beleven en ontdekken in de hofstad. Ook voor senioren. Wij hebben een aantal activiteiten uitgezocht.   Ontdek ...

LEES VERDER

12 september 2023

Tijd voor jezelf: het belang van respijtzorg 

Als zorgverlener voor een geliefde met een zorgbehoefte, kan de zorgtaak soms intensief en uitdagend zijn. Het kan emotioneel ...

LEES VERDER

22 augustus 2023

Nieuwsarchief
De voordelen van therapiedieren in de zorg 

8 augustus 2023 - In de media verschijnen regelmatig berichten over vrijwilligers die met huisdieren langsgaan in verzorgingstehuizen. Dit worden ook wel zorgdieren genoemd. Het idee van een vrolijke hond of kat die een bezoek brengt aan ...

Valtraining in de hele stad voor ouderen  

20 juli 2023 - Dit jaar worden in alle stadsdelen van Den Haag groepstrainingen valpreventie georganiseerd. Dit om te voorkomen dat ouderen ernstig struikelen. “Als stad die kansen biedt en energie geeft, bevelen we onze trainingen om ...

Duurzame zomer activiteiten in Den Haag  

13 juli 2023 - De zomer is het perfecte seizoen om er heerlijk op uit te gaan. Of je nu met de kinderen, je partner of vrienden bent. En wist je dat er in Den Haag talloze ...

Tips voor de warme dagen  

4 juli 2023 - Met warme temperaturen is het belangrijk dat kwetsbare mensen wat extra aandacht krijgen. Hiervoor heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een Nationaal Hitteplan opgesteld voor alle zorginstellingen van Nederland. Wij delen ...

Innovatieve bloedprikrobot: een stap richting efficiëntie in de zorg

27 juni 2023 - In een tijd van voortdurende innovatie en technologische ontwikkelingen wordt de traditionele manier van bloedafname onder de loep genomen. Het Utrechtse bedrijf Vitestro heeft namelijk een bloedprikrobot ontwikkeld die in staat is om ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.