Tips bij gladheid

Geplaatst op: 11 december 2017

Als het buiten koud is en glad zoals vandaag, dan worden de straten onveiliger. Elke winter komen er veel mensen bij de eerste hulp terecht met botbreuken, kneuzingen en heupfracturen. Gladheid kan ontstaan door winterse neerslag zoals sneeuw, hagel en ijzel. Maar ook als het droog is met een temperatuur onder het vriespunt kan de weg bevriezen door condensvorming.

Met name ouderen zijn kwetsbaarder als de straten glad zijn. Het is daarom juist voor deze groep belangrijk om goed voorbereid de deur uit te gaan. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Fietsen als het glad is

Als u gaat fietsen bij gladheid zet dan het zadel een beetje lager. Dan kunt u beter met de voeten bij de grond voor wat extra steun als u voelt dat u gaat glijden. Ook is het veiliger om op zachtere banden te fietsen, deze hebben net wat meer grip.

Zorg voor goede schoenen

Zorg dat uw schoenen passen bij de weersomstandigheden. Kies voor warme schoenen die voorzien zijn van een goed profiel of geribbelde zolen, zoals snowboots. Of bind gripijzers onder uw schoenen. Deze zijn verkrijgbaar bij schoenmakers en sportwinkels.

Wandelstok opzetstuk met spikes

Voor krukken en wandelstokken zijn speciale sneeuw en ijs opzetstukken beschikbaar. De spikes daarop zorgen voor een grotere stabiliteit in de sneeuw of op ijs.

Bestel boodschappen online

Als het écht te glad is om naar buiten te gaan, bestel dan gewoon uw boodschappen lekker via internet. Dat scheelt sjouwen en is wel zo makkelijk.

Actueel nieuws

Tuintips voor de zomer

In de zomer zijn we weer lekker veel buiten bezig in de tuin. Maar waar moet je nou op ...

LEES VERDER

18 juli 2024

Zomeractiviteiten in Den Haag met kinderen

De zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent tijd voor leuke uitstapjes met de kinderen! Den Haag heeft ...

LEES VERDER

3 juli 2024

Breintraining heeft positief effect op hersenen van ouderen 

Uit een onderzoek van het King’s College London blijkt dat het spelen van breintraining spellen de hersenen van ouderen ...

LEES VERDER

27 juni 2024

Nieuwsarchief
HKZ-certificaat weer verlengd

29 mei 2024 - Florein heeft opnieuw het HKZ-certificaat behaald voor huishoudelijke zorg. Dit certificaat staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Sinds 2013 zijn wij HKZ-gecertificeerd door KIWA Nederland en we zijn trots dat we ...

Leuke buiten activiteiten in Den Haag

17 mei 2024 - Het zonnetje begin gelukkig al meer en meer te schijnen, dus wij dachten: laten we wat leuke activiteiten in de buitenlucht voor jullie op een rijtje zetten. De stad aan zee biedt allerlei ...

8 gezondheidsvoordelen van magnesium

1 mei 2024 - Wist je dat er meer dan 600 processen in het lichaam waarbij magnesium nodig is! Jammer genoeg krijgt maar de helft van alle Nederlanders voldoende magnesium binnen. Daarom kan het nuttig zijn om ...

Hoe kies je de juiste zorginstelling?

23 april 2024 - Het kiezen van de juiste zorginstelling voor jezelf of een geliefde is een belangrijke beslissing die behoorlijk wat overwegingen met zich meebrengt. Of het nu gaat om langdurige zorg, revalidatie na een operatie ...

Hoe krijg je meer energie?  

11 april 2024 - Heb je vaak het gevoel gehad dat je constant moe bent en geen energie hebt? Je bent niet de enige. Veel mensen ervaren dagelijks vermoeidheid en een gebrek aan energie. Gelukkig zijn er ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.