Tips bij gladheid

Geplaatst op: 11 december 2017

Als het buiten koud is en glad zoals vandaag, dan worden de straten onveiliger. Elke winter komen er veel mensen bij de eerste hulp terecht met botbreuken, kneuzingen en heupfracturen. Gladheid kan ontstaan door winterse neerslag zoals sneeuw, hagel en ijzel. Maar ook als het droog is met een temperatuur onder het vriespunt kan de weg bevriezen door condensvorming.

Met name ouderen zijn kwetsbaarder als de straten glad zijn. Het is daarom juist voor deze groep belangrijk om goed voorbereid de deur uit te gaan. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Fietsen als het glad is

Als u gaat fietsen bij gladheid zet dan het zadel een beetje lager. Dan kunt u beter met de voeten bij de grond voor wat extra steun als u voelt dat u gaat glijden. Ook is het veiliger om op zachtere banden te fietsen, deze hebben net wat meer grip.

Zorg voor goede schoenen

Zorg dat uw schoenen passen bij de weersomstandigheden. Kies voor warme schoenen die voorzien zijn van een goed profiel of geribbelde zolen, zoals snowboots. Of bind gripijzers onder uw schoenen. Deze zijn verkrijgbaar bij schoenmakers en sportwinkels.

Wandelstok opzetstuk met spikes

Voor krukken en wandelstokken zijn speciale sneeuw en ijs opzetstukken beschikbaar. De spikes daarop zorgen voor een grotere stabiliteit in de sneeuw of op ijs.

Bestel boodschappen online

Als het écht te glad is om naar buiten te gaan, bestel dan gewoon uw boodschappen lekker via internet. Dat scheelt sjouwen en is wel zo makkelijk.

Actueel nieuws

Aan wie schrijf jij je kerstkaart? 

Kerst is een leuke periode met lampjes en lekker eten. Maar helaas kan dit ook een lastige periode zijn ...

LEES VERDER

28 november 2022

Meer geschikte woningen voor senioren gewenst 

Ouderen wonen het liefst in een hofje of appartement. Dat wijst onderzoek uit onder de leden van ANBO. Senioren ...

LEES VERDER

17 november 2022

Actieve ouderen in Rijswijk verdienen een award!

Nomineer jouw actieve opa, oma, vriend, vriendin of goede bekende voor de Oud is Goud Award. In Rijswijk reikt ...

LEES VERDER

23 oktober 2022

Nieuwsarchief
Nationale Ouderendag 2022

7 oktober 2022 - Vandaag 7 oktober 2022 is het de Nationale Ouderendag. Dit jaar staat in het teken van mobiliteit. Het Ouderenfonds wilt meer aandacht voor dit belangrijke thema. Een dagje op pad, naar je kleindochter met ...

Traplopen gaat steeds lastiger, wat nu?

28 september 2022 - Het kan gebeuren dat er een periode in je leven komt dat het meer moeite kost om de trap op en af te lopen. Het kan zijn dat het lopen pijn doet door ...

Dag van de Thuiszorg!

28 september 2022 - Vandaag is een dag die niet vergeten mag worden: de Dag van de Thuiszorg! Alle medewerkers in de zorgsector worden vandaag extra in het zonnetje gezet! Het is altijd goed om extra aandacht te ...

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2022 - Op Wereld Alzheimer Dag wordt stilgestaan bij deze ziekte die niet alleen veel impact heeft op de patiënt zelf, maar des te meer op de omgeving. Deze dag is van belang omdat er ...

Handige tips om huishoudelijke klusjes makkelijker te maken

6 september 2022 - Gaan de huishoudelijke taken u minder makkelijk af? Wij geven hieronder enkele tips. Er zijn verschillende mogelijkheden om de huishoudelijke klusjes toch gedaan te krijgen. Maak een overzicht Zet op papier wat uw taken zijn ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.