Tips voor een veilige kerstboom

Geplaatst op: 21 december 2017

Elk jaar tuigen we in december met z’n allen de kerstboom op. Dit geeft heel veel gezelligheid in huis. Maar een kerstboom brengt ook gevaren met zich mee. Na een tijdje wordt de kerstboom droger en daardoor brandgevaarlijk. Neem daarom voorzorgsmaatregelen, zodat de maand december gezellig en knus blijft. We geven je graag een aantal tips. 

Hoe voorkom je kerstboombrand?

Een natuurlijke kerstboom is veel brandbaarder dan een kunstboom. Om de risico’s te beperken is een kunstboom een goed alternatief. Heb je toch liever een echte boom? Geef de kerstboom dan regelmatig water zodat hij niet teveel uitdroogt. Een boom die regelmatig water krijgt, vat aanzienlijk minder snel brand. Let er ook op dat er in de snoeren van de kerstverlichting geen breukjes zitten en plaats de boom niet dichtbij gordijnen of andere brandbare materialen.

Kerststukjes

Kijk ook uit met kaarsen in kerststukjes. Dit is namelijk een erg gevaarlijke plek voor een kaars. Impregneer het stukje met brandvertragende middelen, hou de kaarsen goed in de gaten of haal de kaarsen eruit.

Actueel nieuws

Leuke buiten activiteiten in Den Haag

Het zonnetje begin gelukkig al meer en meer te schijnen, dus wij dachten: laten we wat leuke activiteiten in ...

LEES VERDER

17 mei 2024

8 gezondheidsvoordelen van magnesium

Wist je dat er meer dan 600 processen in het lichaam waarbij magnesium nodig is! Jammer genoeg krijgt maar ...

LEES VERDER

1 mei 2024

Hoe kies je de juiste zorginstelling?

Het kiezen van de juiste zorginstelling voor jezelf of een geliefde is een belangrijke beslissing die behoorlijk wat overwegingen ...

LEES VERDER

23 april 2024

Nieuwsarchief
Hoe krijg je meer energie?  

11 april 2024 - Heb je vaak het gevoel gehad dat je constant moe bent en geen energie hebt? Je bent niet de enige. Veel mensen ervaren dagelijks vermoeidheid en een gebrek aan energie. Gelukkig zijn er ...

Ons immuunsysteem moet weer kennis maken met virussen

28 maart 2024 - We zien een toename van verkoudheden, hoestbuien en in sommige gevallen longontstekingen of buikgriep. Is dit te wijten aan het seizoen, of heeft de aanwezigheid van het coronavirus hier ook een rol in ...

Waarom we zo vaak praten over het weer

12 maart 2024 - Het weer in ons land is vaak behoorlijk wisselvallig: regen, zon, wind, warm, koud – soms van alles in één dag. En juist omdat het zo onvoorspelbaar is, blijft het een gespreksonderwerp dat ...

Tocht in huis? Versla het met deze tips

27 februari 2024 - Het binnen in huis ook in de winter even laten doorluchten is niet verkeerd. Maar een continue tocht of koude lucht in huis kan best vervelend zijn. Wij duiken in dit artikel in ...

Tips voor vitamine D in de winter

8 februari 2024 - Terwijl de zomermaanden makkelijk 17 uur zonlicht per dag bieden, is dit in de winter een stuk minder. Op de kortste dag is het buiten ongeveer 7 uur en 40 minuten licht. Maar ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.