Tips voor een veilige kerstboom

Geplaatst op: 21 december 2017

Elk jaar tuigen we in december met z’n allen de kerstboom op. Dit geeft heel veel gezelligheid in huis. Maar een kerstboom brengt ook gevaren met zich mee. Na een tijdje wordt de kerstboom droger en daardoor brandgevaarlijk. Neem daarom voorzorgsmaatregelen, zodat de maand december gezellig en knus blijft. We geven je graag een aantal tips. 

Hoe voorkom je kerstboombrand?

Een natuurlijke kerstboom is veel brandbaarder dan een kunstboom. Om de risico’s te beperken is een kunstboom een goed alternatief. Heb je toch liever een echte boom? Geef de kerstboom dan regelmatig water zodat hij niet teveel uitdroogt. Een boom die regelmatig water krijgt, vat aanzienlijk minder snel brand. Let er ook op dat er in de snoeren van de kerstverlichting geen breukjes zitten en plaats de boom niet dichtbij gordijnen of andere brandbare materialen.

Kerststukjes

Kijk ook uit met kaarsen in kerststukjes. Dit is namelijk een erg gevaarlijke plek voor een kaars. Impregneer het stukje met brandvertragende middelen, hou de kaarsen goed in de gaten of haal de kaarsen eruit.

Actueel nieuws

De beste manier om een kunstgebit schoon te maken

Heeft u een kunstgebit, gebitsprothese of klikgebit? Dan is een goede mondhygiëne nog steeds aan de orde. Net als ...

LEES VERDER

7 augustus 2022

Je hersenen actief houden

Wie scherp wilt blijven en de kans op dementie wil verkleinen, doet er goed aan nieuwsgierig te blijven, veel ...

LEES VERDER

26 juli 2022

Shopt u ook online?

Sinds 2018 is er een forse stijging te zien onder de Nederlandse ouderen die online shoppen. Dat percentage is ...

LEES VERDER

19 juli 2022

Nieuwsarchief
65-plusser? Dan wordt het leven een stuk goedkoper!

5 juli 2022 - Gefeliciteerd, je bent 65 jaar geworden! Veel dingen in het dagelijks leven worden een stuk goedkoper vanaf nu. Zo krijg je korting op museumkaartjes, reizen met de tram en de bus, uitstapjes, zonnepanelen ...

Ouderenzorg voordelen

20 juni 2022 - Bij Florein bieden wij verschillende soorten ouderenzorg aan: thuiszorg, 24-uurs zorg en nachtzorg. Er staat bij Florein altijd iemand voor je klaar die het leven makkelijker en veiliger maakt. Wat voor positieve verandering ...

Warme zomermaanden

6 juni 2022 - Het is alweer bijna hartje zomer. Gelukkig was het de afgelopen dagen al heerlijk weer. Helaas zit er ook een keerzijde aan de zon. Namelijk de aanhoudende hitte, die vervelende gevolgen kan hebben. Het ...

Herstellen na een operatie 

30 mei 2022 - Het kan voorkomen dat je geopereerd moet worden, omdat je niet meer mobiel genoeg bent. Door bijvoorbeeld een ongeluk, slijtage aan je knie of een nieuwe heup etc. Een operatie kan best snel ...

Check je zorgverzekering

23 mei 2022 - Hoe lang ben jij al verzekerd via je huidige zorgverzekering? Het is verstandig om je zorgverzekering ieder jaar na te lopen. Doe je dat niet dan is de kans groot dat je daardoor ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.