Tips voor een veilige kerstboom

Geplaatst op: 21 december 2017

Elk jaar tuigen we in december met z’n allen de kerstboom op. Dit geeft heel veel gezelligheid in huis. Maar een kerstboom brengt ook gevaren met zich mee. Na een tijdje wordt de kerstboom droger en daardoor brandgevaarlijk. Neem daarom voorzorgsmaatregelen, zodat de maand december gezellig en knus blijft. We geven je graag een aantal tips. 

Hoe voorkom je kerstboombrand?

Een natuurlijke kerstboom is veel brandbaarder dan een kunstboom. Om de risico’s te beperken is een kunstboom een goed alternatief. Heb je toch liever een echte boom? Geef de kerstboom dan regelmatig water zodat hij niet teveel uitdroogt. Een boom die regelmatig water krijgt, vat aanzienlijk minder snel brand. Let er ook op dat er in de snoeren van de kerstverlichting geen breukjes zitten en plaats de boom niet dichtbij gordijnen of andere brandbare materialen.

Kerststukjes

Kijk ook uit met kaarsen in kerststukjes. Dit is namelijk een erg gevaarlijke plek voor een kaars. Impregneer het stukje met brandvertragende middelen, hou de kaarsen goed in de gaten of haal de kaarsen eruit.

Actueel nieuws

Meer geschikte woningen voor senioren gewenst 

Ouderen wonen het liefst in een hofje of appartement. Dat wijst onderzoek uit onder de leden van ANBO. Senioren ...

LEES VERDER

17 november 2022

Actieve ouderen in Rijswijk verdienen een award!

Nomineer jouw actieve opa, oma, vriend, vriendin of goede bekende voor de Oud is Goud Award. In Rijswijk reikt ...

LEES VERDER

23 oktober 2022

Nationale Ouderendag 2022

Vandaag 7 oktober 2022 is het de Nationale Ouderendag. Dit jaar staat in het teken van mobiliteit. Het Ouderenfonds ...

LEES VERDER

7 oktober 2022

Nieuwsarchief
Traplopen gaat steeds lastiger, wat nu?

28 september 2022 - Het kan gebeuren dat er een periode in je leven komt dat het meer moeite kost om de trap op en af te lopen. Het kan zijn dat het lopen pijn doet door ...

Dag van de Thuiszorg!

28 september 2022 - Vandaag is een dag die niet vergeten mag worden: de Dag van de Thuiszorg! Alle medewerkers in de zorgsector worden vandaag extra in het zonnetje gezet! Het is altijd goed om extra aandacht te ...

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2022 - Op Wereld Alzheimer Dag wordt stilgestaan bij deze ziekte die niet alleen veel impact heeft op de patiënt zelf, maar des te meer op de omgeving. Deze dag is van belang omdat er ...

Handige tips om huishoudelijke klusjes makkelijker te maken

6 september 2022 - Gaan de huishoudelijke taken u minder makkelijk af? Wij geven hieronder enkele tips. Er zijn verschillende mogelijkheden om de huishoudelijke klusjes toch gedaan te krijgen. Maak een overzicht Zet op papier wat uw taken zijn ...

Ouderen zijn tevreden met hun huisarts

21 augustus 2022 - Huisartsen krijgen van senioren hoge cijfers voor sociale vaardigheden en vakkennis. Senioren geven over het algemeen een 8,1 aan hun vaste huisarts, blijkt uit onderzoek onder ruim 1.100 ouderen door KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.