Griepepidemie houdt aan

Geplaatst op: 26 februari 2019

De griepgolf houdt inmiddels al tien weken aan en is nog niet voorbij. Volgens onderzoek gaan 94 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Aangezien de griep langer dan twee weken aanhoudt en er meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, kunnen we van een epidemie spreken.

Griepachtige verschijnselen
Huisartsen zien al sinds half december vooral veel baby’s en jonge kinderen met griepachtige verschijnselen. Gemiddeld duurt een griepepidemie in Nederland zo’n negen weken. Vorig jaar duurde de griepgolf twee keer zo lang als normaal.

Actueel nieuws

Persoonlijke gezondheidscheck via zorgverzekeraar

Met ingang van dit jaar bieden 5 zorgverzekeraars de Persoonlijke Gezondheidscheck (gedeeltelijk) aan via hun zorgverzekering. Dit betekent dat ...

LEES VERDER

9 maart 2019

Griepepidemie houdt aan

De griepgolf houdt inmiddels al tien weken aan en is nog niet voorbij. Volgens onderzoek gaan 94 op de ...

LEES VERDER

26 februari 2019

Nieuwe leerafdeling voor Florein

Florein is officieel begonnen met een leerafdeling binnen Florence op de locatie Dekkersduin. We wensen alle leerlingen veel succes ...

LEES VERDER

20 februari 2019

Nieuwsarchief
Veranderingen rondom het persoonsgebonden budget (Pgb)

14 februari 2019 - Florein biedt huishoudelijke zorg. Als u ouder wordt, een ziekte heeft of tijdelijk niet in orde bent kan het huishouden een hele opgave zijn. Wij bieden u een huishoudelijke hulp die bij u ...

Is medische informatie online wel betrouwbaar?

4 februari 2019 - Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlanders steeds vaker online op zoek gaan naar medische informatie. We zijn in Europa zelfs het land dat dit het meeste doet. Maar is de informatie ...

In 2018 vaker tekort aan medicijnen

24 januari 2019 - Het aantal keren dat een medicijn niet leverbaar was, is in 2018 met 5% procent gestegen. In 2017 nam het nog met 3% toe. Een groot probleem voor patiënten. Dweilen met de kraan open Patiënten ...

Aantal mantelzorgers loopt snel terug

15 januari 2019 - Het aantal mantelzorgers waar ouderen in de toekomst op kunnen rekenen, loopt in de toekomst snel terug. Dit blijkt uit een onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving. De cijfers op een rij Op dit ...

Geslaagde voedselbankactie

7 januari 2019 - Het nieuwe jaar is net begonnen, maar we kijken trots terug op een geslaagde actie voor de Voedselbank in december! Naar aanleiding van de koekvormpjesactie bij Albert Heijn, zijn we bij Florein aan ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.