Doe-het-zelfkerstgeur voor in huis

Geplaatst op: 14 december 2023

Er zijn allerlei manieren om het huis volledig in de kerstsferen te krijgen. Vaak denken we dan meteen aan kerstdecoratie, maar ook een geur kan het kerstgevoel nog meer creëren. Ontdek hoe je je eigen doe-het-zelfkerstgeur voor in huis kunt maken.

Wat zijn typische kerstgeuren?

Kerstgeuren zijn vaak kruidige tonen zoals kaneel, peper en kruidnagel. Vaak geassocieerd met baksels en desserts. Maar ook appel, sinaasappel en de dennengeur van sparrenbomen zijn geuren die we associëren met deze tijd van het jaar.

Hoe krijg ik een kerstgeur in huis?

Er zijn verschillende manieren om je huis te doen ruiken naar die heerlijke kerstgeur. Geurkaarsen, dennengeur voor kunstkerstbomen en bakken van kerstlekkernijen zijn enkele opties. Maar je kunt ook zelf eenvoudig een kerstgeur creëren met behulp van een paar ingrediënten en een pannetje op het fornuis.

Zo doe je dat

Ga zelf aan de slag met slechts enkele ingrediënten, een pan en wat water. Plaats alle ingrediënten in de pan, vul het met water tot de ingrediënten net niet onder water staan, breng aan de kook en laat het minstens een uur zachtjes pruttelen. Zorg ervoor dat er altijd voldoende water in de pan zit om droogkoken te voorkomen.

Ingrediënten:

 • 2 sinaasappels in kwarten
 • 3 hele kaneelstokjes
 • 1 steranijs (begin met een klein stukje)
 • 1 theelepel hele kruidnagels
 • verse gember
 • 2 vanillestokjes
 • vers dennentakje
 • kopje appelsap of cranberrysap
 • geur van een peperkoekhuisje

Voeg eventueel nog nootmuskaat toe voor een nog warmere geur

Ingrediënten voor de peperkoekgeur:

 • flink stuk gember
 • 2 kaneelstokjes
 • 1 theelepel hele kruidnagels
 • 0,5 theelepel peperkorrels
 • sinaasappel-kruidnagel geur in huis

Zet een pannetje met kerstgeur aan op het fornuis voordat familie en vrienden op bezoek komen voor een extra warm welkom. Fijne dagen!

Actueel nieuws

HKZ-certificaat weer verlengd

Florein heeft opnieuw het HKZ-certificaat behaald voor huishoudelijke zorg. Dit certificaat staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. ...

LEES VERDER

29 mei 2024

Leuke buiten activiteiten in Den Haag

Het zonnetje begin gelukkig al meer en meer te schijnen, dus wij dachten: laten we wat leuke activiteiten in ...

LEES VERDER

17 mei 2024

8 gezondheidsvoordelen van magnesium

Wist je dat er meer dan 600 processen in het lichaam waarbij magnesium nodig is! Jammer genoeg krijgt maar ...

LEES VERDER

1 mei 2024

Nieuwsarchief
Hoe kies je de juiste zorginstelling?

23 april 2024 - Het kiezen van de juiste zorginstelling voor jezelf of een geliefde is een belangrijke beslissing die behoorlijk wat overwegingen met zich meebrengt. Of het nu gaat om langdurige zorg, revalidatie na een operatie ...

Hoe krijg je meer energie?  

11 april 2024 - Heb je vaak het gevoel gehad dat je constant moe bent en geen energie hebt? Je bent niet de enige. Veel mensen ervaren dagelijks vermoeidheid en een gebrek aan energie. Gelukkig zijn er ...

Ons immuunsysteem moet weer kennis maken met virussen

28 maart 2024 - We zien een toename van verkoudheden, hoestbuien en in sommige gevallen longontstekingen of buikgriep. Is dit te wijten aan het seizoen, of heeft de aanwezigheid van het coronavirus hier ook een rol in ...

Waarom we zo vaak praten over het weer

12 maart 2024 - Het weer in ons land is vaak behoorlijk wisselvallig: regen, zon, wind, warm, koud – soms van alles in één dag. En juist omdat het zo onvoorspelbaar is, blijft het een gespreksonderwerp dat ...

Tocht in huis? Versla het met deze tips

27 februari 2024 - Het binnen in huis ook in de winter even laten doorluchten is niet verkeerd. Maar een continue tocht of koude lucht in huis kan best vervelend zijn. Wij duiken in dit artikel in ...

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.