‘Ik heb hele leuke klasgenoten’

Raisa Abdoelradjak (26) volgt een BBL-opleiding bij Florein. Deze opleiding combineert leren en werken. Zo doet ze gelijk praktijkervaring op, terwijl ze naar school gaat. En deze opleiding is eigenlijk twee in één: ze leert voor Verzorgende IG (niveau 3) én voor Medewerker maatschappelijke zorg. 

Hoe ben je in de opleiding terecht gekomen?

“Ik werkte al twee jaar voor Florein. Ik zag de vacature voorbijkomen op het intranet. Ik wilde graag een verdieping in het vak en mijn bevoegdheden uitbreiden. Het leek me leuk om extra handelingen te doen zoals bijvoorbeeld medicijnen verstrekken en bloedsuiker meten. Dus heb ik gereageerd op de vacature en ben ik aangenomen voor dit traject.”

Wat vind je leuk aan dit werken/leren traject?

“In het begin was het erg wennen om weer naar school te gaan, maar al snel zat ik er helemaal in. Ik heb hele leuke klasgenoten waarmee we ook veel in groepjes werken aan opdrachten, zoals het maken en geven van presentaties.”

Hoeveel werk je tijdens je opleiding?

“Ik werk 24 uur per week. Het is heel fijn om bij Florein te werken. Je bent super flexibel. Je geeft altijd zelf je beschikbaarheid door. Vaak word je dan ook zo ingepland. Zo kan ik ook goed rekening houden met mijn schoolactiviteiten en mijn privé-agenda. Dat geeft veel vrijheid. Ik word maar eens in de drie maanden gebeld of ik in kan vallen voor iemand. De sfeer bij Florein is goed. Er werken vriendelijke mensen. Als ik contact heb met de planners zijn ze altijd geïnteresseerd in mijn studie. Mijn praktijkbegeleider staat al drie jaar altijd voor me klaar.”

Bevalt de omgang met klanten?

“Het is altijd een leuke ervaring. Ik heb veel vaste klanten en die leer je dan steeds beter kennen, en zij jou. Dat is leuk. Soms zie je ze ook echt groeien. Dan geneest bijvoorbeeld die gebroken arm en zie je dat de klant zich weer steeds beter zelf weet te redden. Ik probeer er altijd iets leuks van te maken tijdens mijn dienst. Dan zet ik een muziekje op en ga ik zingen. Vaak zingt de klant mee. Of we kletsen wat over vroeger en over Den Haag, waar toch vaak de roots van mijn klanten liggen. Dan zie je ze af en toe wegmijmeren in herinneringen. Dat persoonlijke maakt het werk voor mij heel dankbaar.”

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?

“Dat is een flexibele baan die ik met veel plezier kan doen. Bij Florein dus!”

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

“Nog steeds in de zorg, zoals nu. Ik heb heel veel plezier in mijn baan.”

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.