‘Voor mij is de combinatie van werken en leren echt ideaal’

Amy Kuster (20) volgt bij Florein een BBL-opleiding, dit betekent dat ze leert én werkt tegelijk. In de eenjarige BBL-opleiding voor Helpende zorg en welzijn (niveau 2) brengt ze het geleerde meteen in de praktijk. Dat leert heel praktisch.

Hoe ben je in de opleiding terecht gekomen?
“Ik werkte al 13 maanden in de huishouding bij Florein. Ik zag de vacature voorbij komen op intranet en was meteen geïnteresseerd. Ik heb gereageerd op de vacature en ben aangenomen.”

Wat vind je leuk aan dit werken/leren traject?
“Ik ben een echte doener. Voor mij is de combinatie van werken en leren echt ideaal. Doordat je alle theorie meteen in de praktijk kan brengen, leer ik heel snel.”

Hoeveel werk je tijdens je opleiding?
“Ik werk 24 uur per week. Het is fijn om bij Florein te werken. Eens in de veertien dagen heb ik een vaste stagedag in een verzorgingstehuis. Verder is alles heel flexibel. Ik kan zelf de tijden en dagen aangeven die ik wil werken. Ik word heel goed begeleid met mijn studie en als er iets is kan ik altijd bellen. De collega’s op kantoor zijn ook heel vriendelijk.”

Hoe is de omgang met klanten?
“De klanten zijn heel vaak vrolijk. Ik werk veel met dementerende ouderen. ’s Middags tussen elf en twaalf uur is er vaak wel even tijd voor een spelletje met ze. Dat vinden ze erg leuk. Je maakt ontroerende dingen mee. Laatst pakte een mevrouw ineens mijn hand vast, wilde ze met mij dansen en kreeg ik ineens een knuffel. Ik geniet erg van dat persoonlijke contact en de blijdschap van mijn klanten.”

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
“Na deze studie wil ik doorgaan met de opleiding op niveau drie. In september krijg ik zeer waarschijnlijk een vast contract en daar kijk ik erg naar uit.”

Waar zie jij jezelf over tien jaar?
“Nog steeds in de zorg! Ik heb het goed naar mijn zin en hoop dat dit over tien jaar ook nog zo is. Eerst maar eens mijn diploma halen en daarna doorleren op niveau drie. Daarna zien we wel verder!”

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.