‘Florein neemt de zorg echt uit handen’

Cora en Petra Plugge vertellen hoe zij de zorg voor hun moeder hebben ervaren

Een aantal jaar geleden is de moeder van Cora en Petra Plugge overleden. Ze was al geruime tijd ziek en de ene periode ging het beter dan de andere. Na een operatie voor een nieuwe heup verliep het herstel niet zoals gepland en volgde een nieuwe operatie met verblijf in het verpleeghuis. Mevrouw Plugge voelde zich daar niet op haar gemak en een schommelende suikerspiegel maakte dat zij zich niet beter ging voelen. In het voorjaar bleek na een scan dat zij ernstig ziek was en alvleesklierkanker had. Het ziekenhuis kon mevrouw Plugge niet verder behandelen. De wens om naar huis te gaan, werd daarmee nog sterker.

“Juist nu was afstemming tussen onze moeder, de huisarts, zorg en familie zo belangrijk.”

“Toen mijn moeder naar huis ging, was haar suikerspiegel nog niet onder controle”, vertelt Cora Plugge. “Hierdoor voelde zij zich vaak lamlendig, moe en sliep veel. We kregen zorg thuis van een andere organisatie dan Florein maar we hadden geen goede klik. Juist nu was afstemming tussen onze moeder, de huisarts, zorg en familie zo belangrijk.” Petra Plugge vult haar zus aan: “Iedere keer kwam er iemand anders, waardoor mijn moeder nog onrustiger werd. We zijn thuis met zijn zessen en wonen allemaal in de buurt. Iedere dag en avond kwamen we bij onze moeder langs. Als ze ’s avonds je arm vastpakte omdat je niet weg mocht gaan, dan is dat heel naar.”

Rust in huis dankzij vaste gezichten
“Op een gegeven moment hebben we besloten dat we het anders wilde regelen. Toen hebben we Florein gebeld.” De zussen gaan spontaan glimlachen. “Florein kwam direct langs om de zorg te bespreken, maakte een inventarisatie wat nodig was en regelde de overdracht. Vanaf dat moment liep alles gesmeerd. Vaste gezichten zorgden met veel liefde voor onze moeder en toen kwam er eindelijk rust in huis. Dat was zo fijn. Overdag was ze meer wakker en goed aanspreekbaar. Moeder ging weer grapjes maken en dan ontdek je hoe belangrijk professionele zorg is.

Florein neemt de zorg echt uit handen. Niet dat je zelf niets te zeggen hebt, integendeel, maar met hun ervaring en kunde was veel mogelijk. Moeder kreeg weer vertrouwen in de zorg, zodat wij ook  ’s avonds weer met een gerust hart naar huis mochten gaan. Op die manier kon ze thuis blijven tot haar overlijden. Daarna hebben we als zussen samen met Florein de laatste zorg gedaan met elkaar. Dat was mooi om samen te doen en met elkaar te delen en het zo ook samen met Florein af te sluiten. Het is verdrietig dat onze moeder er niet meer is, maar we zijn dankbaar voor de bijzondere laatste periode die we hebben gehad dankzij Florein.”

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.