‘Zij weet de weg in ons huishouden’

Na een hartinfarct en opname in een verpleeghuis mocht mevrouw Hazebroek weer naar huis. Met de wekelijkse hulp van Florein en Florence wonen de heer en mevrouw Hazebroek heerlijk in hun appartement in Rijswijk. Vanaf de 6de verdieping kunnen ze bijna hun oude huis zien in Den Haag Zuid-West, waar ze jarenlang hebben gewoond.

“We kunnen alles tegen elkaar zeggen.”

Twee keer in de week
Elke dinsdag komt Vanessa en elke donderdag komt Nuhad van Florein om te helpen in de huishouding. De heer Hazebroek: “Vanessa komt nu al langere tijd bij ons en dat is heel prettig. Zij kent de weg in ons huishouden en weet precies wat er moet gebeuren: stofzuigen, de ramen zemen of de vriezer schoonmaken. Als het werk klaar is, drinken we met z’n drietjes koffie en praten we even bij over van alles en nog wat.”

Samen genieten
De heer en mevrouw Hazebroek zijn al 52 jaar samen. Een lange tijd. “Vroeger deden mijn vrouw en ik alles samen. Ook in het huishouden en in de keuken. Ik braadde het vlees en zij deed de groente. Nu kan dit niet meer. Zelf heb ik astma en ook een hartinfarct gehad; ik moet dus voorzichtig zijn. Ook al kunnen we het niet meer doen, we genieten samen van ons appartement. En twee keer per jaar gaan we een maand naar de zon in Spanje. Mevrouw Hazebroek begint direct te glimmen bij de gedachte aan Spanje. “Heerlijk die zon”, zegt ze. In die periode werken Vanessa en Nuhad bij andere klanten van Florein. “Maar het is altijd gezellig als ze weer terug zijn hoor”, vertelt Vanessa.

Een lach en een traan
Tijdens de wekelijkse bezoeken wordt lief en leed gedeeld. De ene keer vol grapjes en de andere keer een serieus gesprek. “We kunnen alles tegen elkaar zeggen”, aldus de heer Hazebroek. “Dat moet ook wel, want elk huishouden is anders en het is goed te weten wat de klant wil”, vult Vanessa hem lachend aan.

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.