‘Ik ga blij naar mijn werk en ga weer blij naar huis’

Vanessa werkt al sinds 2010 bij Florein. Haar moeder werkte in de zorg en via een gezamenlijke kennis kwam ze bij Florein. En daar is ze nog steeds blij mee. Ze is begonnen in de thuiszorg als helpende, maar kon in verband met een ongeluk dit werk niet blijven doen. Toch was dat geen reden om van werkgever te veranderen en doet ze de planning op kantoor. Nu werkt ze voor de zorg. Beide kanten van het vak vindt ze mooi.

Gewaardeerd werk
“Ik ben echt een mensen-mens. Ik vind het fijn om mensen te helpen, in welke vorm dan ook. Voordat ik bij Florein ging werken, werkte ik ook in de dienstverlening. Ik wil graag mijn steentje bijdragen en hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. En nu zorg ik op afstand voor de mensen en ondersteun ik de medewerkers van Florein. Ik kan mensen nog steeds blij maken met hulp, daar haal ik nu waardering en kracht uit.”

Lichtpuntje van de dag
“Werken in de thuiszorg is erg dankbaar werk. Ik ga altijd blij naar werk en blij naar huis. Cliënten zijn, ongeacht hoe ziek ze zijn, zo blij dat er iemand voor ze is. Die dag ben jij hun lichtpuntje. Jij zorgt ervoor dat mensen even hun gedachten kunnen verzetten. Sommige cliënten pakten dan een stoel, kwamen bij mij zitten en vertelden heel hun levensverhaal, geweldig vond ik dat.”

Zelf tijden bepalen
“Binnen Florein heb je veel flexibiliteit. Je kunt, binnen de richtlijnen, zelf bepalen op welke tijden je wilt werken. Hierdoor kon ik mijn werk heel goed combineren met mijn zoontje en de tijden dat hij naar school en de opvang moest. Ik kon alles heel goed plannen rondom mijn werk.”

Band met cliënten
“Wat ik zo mooi vind binnen de thuiszorg, is dat je echt een band opbouwt met cliënten. Ze delen van alles met je; mooie, maar ook verdrietige momenten. Wij zijn soms meer dan familie en dan word je als het ware opgenomen in het gezin. Ik heb weleens gehoord ‘je bent de dochter die ik nooit heb gehad’. Soms mis ik die een-op-een gesprekken wel. Bij een aantal oud-cliënten ga ik nog wel eens langs. Ze staan mij zo naar het hart, dat ik af en toe op de koffie ga.”

Ook een band met collega’s
“Werken in de thuiszorg is best individueel werk. Dat vond ik in het begin wel eens lastig. Ik was gewend in een team te werken. Tegelijk kun je wel altijd bij je collega’s terecht. Als er iets is, staan ze op kantoor voor je klaar met hulp. Je wordt echt gehoord. Juist omdat je niet vaak op kantoor komt, is deze betrokkenheid erg belangrijk.

‘Je wordt echt gehoord. Juist omdat je niet vaak op kantoor komt, is deze betrokkenheid erg belangrijk.’

Toen ik net met mijn nieuwe functie als planner begon was alles nieuw. Ik heb toen een fijne inwerkperiode gehad met goede begeleiding van mijn collega’s bij sommige complexe situaties. Zij hielpen mij hier dan bij; ik heb een heel fijn team om mij heen met leuke collega’s. Dat is wel typisch Florein.”

FLOREIN
ZORGT, DA’S
HELDER.